Lär er genomskåda hur enkelt det går att manipulera med hjälp av bilder.
Begrepp som ”fake news” och ”alternativa fakta” används ofta i dagens samhällsdebatt, och material från mer eller mindre trovärdiga källor delas friskt på sociala medier. Hur vet man då om något man ser på internet är sant? Om någon har filmat det så är det väl sant? I den här workshopen får eleverna lära sig hur enkelt det är att ljuga med film, både i form av exempel och teori, och genom att själva klippa ihop material utifrån ett givet budskap. Önskas en längre workshop kan skapandedelen anpassas för gruppen.
Passar utmärkt som Skapande skola-projekt.
Tänk på att du också kan söka stöd för filmkulturell verksamhet från Svenska Filminstitutet. Läs mer på www.filminstitutet.se
Våren 2021 ser inte ut som vanligt, men vi hoppas kunna genomföra våra workshops i skolorna utifrån de riktlinjer som finns och de säkerhetsåtgärder som krävs för att alla parter ska få en trygg och säker upplevelse.
Det här gör vi:
Vi följer Folkhälsomyndighetens och Regeringens rekommendationer. Vi har tagit fram hygien- och säkerhetsrutiner där vi ser till att utrustningen saneras, och att avstånd hålls i största möjliga utsträckning. Vi är lyhörda för önskemål och funderingar från skolorna.
Då vår bokade workshopledare upplever symtom och behöver stanna hemma, gör vi vårt yttersta för att hitta en ersättare till samma tillfälle, alternativt hittar vi ett nytt tillfälle att genomföra workshopen.
Det här behöver du göra:
Håll oss informerade om hur ni jobbar på era skolor, och om det är något särskilt vi behöver veta inför besöket.
Hjälp oss att hjälpa eleverna att hålla avstånd och god handhygien.
Vi förbehåller oss rätten att avbryta föreställningen/konserten/aktiviteten om våra medarbetare på plats upplever att det föreligger risk för smitta, t ex att ett barn eller en lärare uppvisar symtom.