Hej!

Här hittar du ett brett kulturutbud för barn och unga som passar i skolan eller som fritidsaktivitet.

Hoppa till innehåll
|
|

Träkistan

Träkistan är en mobil workshop som utformas efter platsen där den ska genomföras. Vi ses vid ett offentligt konstverk eller en inspirerande plats där vi bekantar oss med ämnet konst. Jag presenterar kort mig själv och mitt arbete, med mig har jag en stor träkista på hjul vars innehåll till en början är hemligt. Vi undersöker verket/platsen utifrån olika perspektiv, hela tiden är det barnens egna reflektioner som är i fokus, inga tankar eller ideer är uteslutna.

Därefter beger vi oss mot dagens arbetsplats och deltagarna får äntligen öppna kistan! Där i finns dagens material, tusentals träbitar i olika slag och små namnbrickor som bekräftar att de är konstnärer i tjänst. Från och med nu är det endast fantasin som sätter gränser, vi arbetar med trä, trälim och färg. Jag presenterar förslag på hur man kan gå tillväga rent praktiskt, men framför allt läggs stor vikt vid att prova sig fram på egen hand. Vi pratar om hur man som konstnär kan dra nytta av att saker inte går planerat, om hur det snarare kan bli riktigt spännande när vi inte vet vart vi är på väg.

Vårt mål är att tillsammans skapa en kreativ oas utan en tanke på prestationer och resultat. Vid dagens slut får barnen med sig “goodiebags” innehållandes inspiration och material för att kunna fortsätta skapa på egen hand, alla får även ta med sig hur mycket träbitar de vill hem!

Taggar
Konst
Workshop
HT24
VT24
VT25
Målgrupp
Åk 1-3
Åk 4-6
Producent
Konst Västernorrland
Pris
8000 kronor exklusive moms
Sista bokningsdag
Bokas löpande
Frågor och bokning
Oscar Kaleva Karlsson0709902212kalevabarz@hotmail.com

Obs! Föranmäl om allergier finns då det erbjuds frukt & fika under arbetets gång.

Spelperiod
-
Antal medverkande
1
Längd
2 timmar
Antal publik/deltagare
4-12
Grupper per dag
1