Hej!

Här hittar du ett brett kulturutbud för barn och unga som passar i skolan eller som fritidsaktivitet.

Hoppa till innehåll
|
|

Så funkar det

Vad är Jojjo?

Jojjo är en utbudskatalog som samlar ett brett kulturutbud för barn och unga som passar i skolan eller som fritidsaktivitet. Senast i januari varje år släpps utbudet för kommande läsår.

Utbudet är sammanställt av Regionalt kulturnätverk för barn och unga i Västernorrland. Nätverket består av Västernorrlands kulturkonsulenter och -strateger med uppdrag att ta fram ett utbud för barn och unga inom kultursamverkansmodellen.

Jojjo – skola

Här hittar du aktuella aktiviteter inom dans, film, konst, teater, litteratur, kulturarv, musik och slöjd. Vi erbjuder exempelvis konserter, föreställningar, workshopar och författarbesök för förskolan, grundskolan, gymnasiet och den anpassade grundskolan.

Jojjo – fritid

Här presenteras de aktiviteter som passar fritidsverksamhet eller som barn och ungdomar själva kan delta i på sin fritid och under skolloven.

Tips på hur du kan använda sajten

Om du vill tipsa kollegor eller kurera ett eget utbud till exempelvis en skola kan du hjärtmarkera dina utvalda aktiviteter. När du sedan väljer “Endast favoritmarkerade” visas dina valda aktiviteter. Klicka sedan på “Dela favoriter” under aktiviteterna för att få en länk som du kan skicka vidare.

Vad kostar det?

Du som bokar en aktivitet eller anlitar en konstnär/producent står själv för alla kostnader – jojjo är bara en förmedlare av utbud och kontakter. De flesta aktiviteter och föreställningar har redan ett subventionerat, lågt pris som innefattar alla kostnader. En del föreställningar av fria aktörer som förmedlas på den här sidan kan subventioneras ytterligare när det gäller t ex resor, traktamenten och logi, om dessa inte ingår i priset. Läs mer under respektive aktivitet, där det också finns en kontaktperson att vända sig till med frågor.

Skapande skola

För många av katalogens aktiviteter kan du söka Skapande skola-medel från Kulturrådet. Ansökan görs i början av varje kalenderår.

Kontaktpersoner

Behöver du hjälp att hitta rätt kulturaktivitet eller vill bolla en idé? Kontakta oss!