Så fungerar det

Vad är Jojjo.se?

Jojjo.se är en webbaserad kulturutbudskatalog för barn och unga i Västernorrland.

Utbudet är sammanställt av ett nätverk som består av länets kulturkonsulenter. Katalogen erbjuder ett brett och varierat utbud av upplevelser och aktiviteter. Här hittar du aktuella erbjudanden inom t ex dans, film, konst, teater, litteratur, kulturarv, musik och slöjd. Du kan även få idéer och förslag på workshops, skapande skola-projekt, fortbildningar med mera. Den primära målgruppen är barn och ungdomar inom förskola och skola, men det finns också aktiviteter som passar fritidsverksamhet eller som barn och ungdomar själva kan delta i på sin fritid. Här finns också utbud av fortbildning och inspiration på kulturområdet för vuxna som arbetar med barn.

Så här fungerar det

Jojjos förstasida visar en översikt över det aktuella kulturutbudet i länet. Där visas aktiviteter och föreställningar som pågår nu, samt sådant som kan bokas för kommande termin/säsong. Här finns också olika sökfunktioner som underlättar för dig att hitta det du söker.

Under fliken kategori väljer du en aktivitet, t ex Att besöka eller Föreställning. Under fliken konstform väljer du ett konstområde, t ex Teater, Slöjd eller Film. Under fliken ålder väljer du vilka åldrar aktiviteten ska rikta sig till. För att få upp hela utbudet i katalogen igen så väljer du Hem i den övre menyn.
Under Fortbildning i den övre menyn samlas erbjudanden som främst riktar sig till vuxna, t ex pedagoger, bibliotekspersonal och andra intresserade. Under Arkiv hittar du aktiviteter, föreställningar och projekt som har ägt rum tidigare, men som inte är aktuella för bokning längre. Du kan ändå läsa om dem här för att få inspiration och idéer.

Du har möjlighet att spara de aktiviteter du tycker verkar intressanta för att senare skriva ut dem eller dela med dig av dem via e-post till en kollega eller vän. Klicka i hjärt-symbolen på sidan för den aktivitet som du gillar. När du sedan klickar på hjärtat på startsidan så kommer alla dina sparade ”favoriter” upp. Dina valda favoriter sparas i 14 dagar.

Ekonomi

Du som bokar en aktivitet eller anlitar en konstnär/producent står själv för alla kostnader – jojjo.se är bara en förmedlare av utbud och kontakter. De flesta aktiviteter och föreställningar har redan ett subventionerat, lågt pris som innefattar alla kostnader. En del föreställningar av fria aktörer som förmedlas på den här sidan kan subventioneras ytterligare när det gäller t ex resor, traktamenten och logi, om dessa inte ingår i priset.  Läs mer under respektive aktivitet, där det också finns en kontaktperson att vända sig till med frågor.

Kontaktpersoner

Har du frågor om hur Jojjo fungerar? Behöver du hjälp att hitta rätt kulturaktivitet, vill bolla en idé eller hitta en samarbetspartner? Kontakta oss! Vi hjälper dig med olika typer av frågeställningar. Kontaktuppgifter till länets kulturkonsulenter och andra personer som kan hjälpa dig med dina kulturval hittar du under fliken Kontakta oss i menyn.